Elektronikmessen fylder 20 år: Hvilke teknologier blev der talt om i 2002?

03-08-2022

Det er i år 20 år siden, at elektronikmessen blev afholdt for første gang. Det skete i september 2002. Vi har været et smut i arkiverne for at blive klogere på, hvilke teknologier, der var højest på dagsordenen dengang.

Vi skruer lige tiden 20 år tilbage.

Vi befinder os i september 2002. Det var ét år efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001. Det var i efterdønningerne af IT-boblen, der var sprunget årene forinden. Og så var det året, hvor der for første gang blev afholdt elektronikmesse på Odense Congress Center under navnet Elektronik-02.

Det var lang tid før både smartphonen og Internet of Things, og alligevel blev der allerede dengang peget på trådløs kommunikation mellem ”apparater” som en kommende teknologisk revolution.

”Teknologien vil ændre verden fuldstændig i løbet af de næste fem til ti år,” som Nicolas Mokhoff, redaktør på den amerikanske elektronikavis EE Times og oplægsholder på messen, udtrykte det på scenen, ifølge en messereportage fra Ingeniørens arkiver.

Milliarder af opkoblede enheder
Det fik den amerikanske redaktør ret i. Også Preben Mejer, IT-guru og dengang ansat i TDC Internet, forudsagde, at der i 2010 ville være 13 milliarder enheder, der kunne kontakte hinanden trådløst. Det viste sig dog at være skudt lidt over målet, idet man i 2020 opgjorde antallet af internetopkoblede enheder til at være cirka 10 milliarder.

Ud over trådløs kommunikation viser Ingeniørens reportage fra messen, at kulstofbaseret nanoteknologi, mikromekaniske systemer, frekvensjusterbare lasere, 100 Gbit/s optiske tidsmultipleksere og krypteringskredse var andre teknologier, man skulle holde øje med.

Bliv klogere på fremtiden på E-22
Hvilke teknologier skal du så holde øje med i 2022? Det giver dette års elektronikmesse flere bud på i årets konferenceprogram.

Her kan du den 30. august fra 10.30-12.00 blandt andet høre nærmere om printet elektronik, som finder vej ind i vores sports- og hverdagstøj. Den 31. august kl. 10.30-12.00 byder ’Autonome Systemer’ på oplæg om blandt andet mobile robotter og levering med droner, ligesom du samme dag kl. 13.00-14.30 kan blive klogere på brugen af kunstig intelligens i fysiske produkter.

Endelig kan du den 30. august, på messens første dag, opleve keynote speaker David Guldager, digital redaktør på TV 2, dykke ned i tidens digitale trends og få hans bud på, hvad der bliver de næste store teknologier i vores dagligdag.

Gratis tilmelding
Deltag på E-22 og bliv klogere på fremtiden. Du kan læse meget mere om dette års konferenceprogram HER.

Det er gratis at deltage i E-22, men det kræver forhåndsregistrering. Det gør du HER.

Book din stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand