Birger Schneider

Udfordringer med indstøbning af elektronik
v. Birger Schneider, afdelingsleder
Delta

Indstøbning af elektronik kan give en række fordele – men også utilsigtede effekter.

Beskyttelse mod fugt og støv, fx i forbindelse med IP66 krav, god mekanisk beskyttelse, i nogle tilfælde forbedrede termiske egenskaber, bedre kopibeskyttelse er nogle af de fordele, som indstøbning af elektronik tilbyder. Men som med så meget andet så vokser træerne ikke ind i himlen. Indstøbning kan også under nogle forhold føre til utilsigtede problemer. Indlægget sigter mod at beskrive én af de væsentlige faldgruber, som man som konstruktør og producent af elektronik skal tage højde for, hvis man vil undgå problemer.

Den konkrete sag tager udgangspunkt i anvendelsen af indstøbning af elektronik i forbindelse med gadebelysning, og illustrerer med eksempler hvordan og hvorfor, der opstår problemer, selv om formålet med valget af indstøbning var at sikre forbedrede levetidsforhold.

Biografi
Birger Schneider er Afdelingsleder for RoadSensors & Photonics” på DELTA, en del af FORCE Technology, ét af Danmarks store godkendte teknologiske institutter (GTS). Han har en ingeniøruddannelse i elektronik fra 1972 og arbejdede frem til 1992 på det daværende ElektronikCentralen (senere navneskift til DELTA). I perioden opbyggede han DELTAs mikroelektroniktestdivision, og var i de sidste 6 år underdirektør i virksomheden med fokus på teknologiudvikling. Fra 1992 til 2008 drev han med succes sin egen virksomhed, microLEX Systems A/S, som i 2008 blev solgt til National Instrument, og Birger Schneider fortsatte i ledende stiller hos National Instruments, indtil han i 2012 vendte tilbage til DELTA, da som leder af ”RoadSensors & Photonics”. I 2017 blev DELTA gennem fusion en del af FORCE Technology.

Birger Schneider har gennem årene arbejdet med en bred palette af udfordringer, bl.a. komponenter og materialeegenskaber, som han har publiceret en række rapporter omkring. Siden 1989 har han været medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber, har haft en række internationale positioner omkring bl.a. test af elektronik og mikroelektronik gennem IEEE Computer Society, forskellige EU-initiativer, og senest er han siden 2002 medlem af styregruppen for Nordisk Test Forum (NTF).

Tirsdag d. 11. september kl. 11.10 i Produktion i Danmark-området i hal A

Book din stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand