Skriger på arbejdskraft: Elektronikmesse bruges som rekrutteringsplatform

19-08-2022

Mangel på kvalificeret arbejdskraft er i øjeblikket én af de helt store udfordringer i den danske elektronikbranche. Ifølge Dansk Industri er der så store rekrutteringsvanskeligheder, at virksomhederne bliver nødt til at tænke alternativt i jagten på nye medarbejdere.

Der er kamp om de dygtige medarbejdere i elektronikbranchen. Det skyldes blandt andet flere års fremgang for dansk industri generelt og specifikt for den danske elektronikbranche også et øget fokus på vigtigheden af forsyningssikkerhed og på at kunne producere lokalt.

For at kunne følge med den stigende efterspørgsel på dansk elektronikproduktion og udvikling er dygtige medarbejdere helt afgørende. Det mærker flere og flere virksomheder i elektronikbranchen, men det er svært at finde de rigtige kompetencer og flere kolleger.

Hos Dansk Industri kan branchedirektør Rikke Zeberg bekræfte, at elektronikbranchen har svært ved at få kvalificeret arbejdskraft.

– Vi hører fra virksomhederne, at der er massive problemer med at rekruttere medarbejdere til chip- og elektronikindustrien. Flere virksomheder bliver nødt til at tænke alternativt i jagten på nye medarbejdere og begynder f.eks. at få fokus på internationale medarbejdere. Vi har et akut behov for at styrke fødekæden af ingeniører til elektronikbranchen herhjemme, så vi kan skabe gode vilkår for branchens fortsatte udvikling, siger Rikke Zeberg.

Udstillere bruger E-22 messe til rekruttering
Mangel på arbejdskraft var også tydelig for besøgende ved den tyske messe Automatica i juni 2022, hvor flere af de store virksomheder skiltede efter kvalificeret arbejdskraft. Samme tendens tegner til at gøre sig gældende ved den kommende E-22 messe den 30. august til 1. september. Her oplever flere af udstillerne nemlig, at rekruttering er så vigtig en faktor for deres virksomhed, at de også aktivt vil bruge messen til at finde dygtige medarbejdere.

En af dem er virksomheden Amfitech, som helt specifikt leder efter softwareingeniører med speciale i embedded software.

– Generelt set er der rift om de dygtige ingeniører og udviklere inden for elektronikbranchen, og derfor vil vi gerne med vores deltagelse på E-22 slå et slag for, at blandt andet de mange unge studerende får øjnene op for de fordele og det potentiale, der ligger i udvikling i Danmark, siger Helena Munk, HR- og kommunikationsansvarlig hos Amfitech og fortsætter:

– I takt med, at elektronikken bliver mere og mere kompliceret, bliver opgaverne dermed også mere omfattende og komplekse. Derfor er det fra et samfundsmæssigt perspektiv såvel som fra vores perspektiv vigtigt, at vi bibeholder og udvikler de kompetencer i landet, og derfor vil det betyde meget for os, at vi finder de rigtige kandidater, siger Helena Munk.

Også hos virksomheden Azitech har de udfordringer ved at finde PCB-layout-designere. Her håber man, at deltagelsen i E-22 kan gøre det lettere at finde medarbejdere i fremtiden.

– Hos Azitech oplever vi, at det er vanskeligt at finde kvalificeret arbejdskraft i branchen i øjeblikket. Vi står med en helt konkret udfordring med at finde dygtige PCB-layout-designere i både Danmark og i udlandet. Derfor er E-22 et oplagt sted for os at lede efter nye kolleger, da elektronikbranchen er samlet, og vi får mulighed for at møde potentielle nye kolleger ansigt til ansigt. For os har det også en stor værdi at kunne fortælle om vores produkter og Azitech som arbejdsplads på en messe for E-22. Det kan også være med til at styrke kendskabet til os på sigt, så vi i fremtiden måske har nemmere ved at rekruttere nye kolleger, siger Robert Ludvigsen, direktør for Azitech.

Amfitech og Azitech er to af de flere end 100 udstillere, som er en del af Danmarks største elektronikmesse E-22, der finder sted den 30. august til 1. september på Odense Congress Center.

Book din stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand