Robotter og Udenrigsministeren mødes til årets eksportdag i Odense

05-09-2018

Dansk Eksportdag 2018, som i år er placeret med Robotmessen R-18 og Elektronikmessen, E-18, åbnes den 11. september i Odense af udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). 

Den 11. september 2018 bliver der fyret op under eksporten i Odense Congres Center. Her åbner udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) såvel Dansk Eksportdag som Robotmessen R-18 og Elektronikmessen, E-18.

Dansk Eksportdag er en årlig tilbagevendende begivenhed, som skal give små og mellemstore danske virksomheder et eksport-kick. Og netop koblingen med robotterne og årets tema digitalisering, automatisering og Industri 4.0 får udenrigsministeren til at have høje forventninger.

”Danske virksomheder er førende på flere produktområder, så der er gode muligheder for at eksportere. Vi oplever dog stadig, at potentialet i de danske virksomheder ikke udnyttes til det fulde, og derfor er Dansk Eksportdag 2018 så vigtig. I år finder dagen sted i Odense samtidig med robotmessen R-18, så det er mit håb, at vi kan nå ud til flere og nye brancher,” siger Anders Samuelsen.

Eksportrådgivere står klar
Men det er så langt fra kun danske robotvirksomheder, som til Dansk Eksportdag får mulighed for at finde vej til eksporteventyret. The Trade Council i Udenrigsministeriet, som står bag arrangementet i samarbejde med Væksthus Syddanmark, står klar med 30 eksportrådgivere fra hele verden, som er parate til at give sparring til virksomhederne.

Netop dén ekspertise kan være altafgørende for, at man som virksomhed lykkes med eksport, påpeger Jani Lykke Methmann, direktør Væksthus Syddanmark.

”Vi ser mange SMV’ere med stort eksportpotentiale, men derfra og så til at de lykkes, er der ikke nogen garanti. Vellykket eksport kræver stor viden om det nye marked og gode indgange. Det er her, at vi ser, at tilknyttede eksportrådgivere og eksportprogrammer kan være en meget stor hjælp, siger Jani Lykke Methmann.

Du kan stadig nå at tilmelde dig dansk eksportdag, klik her og udfyld tilmelding.

Eksportsucces fejres med Udenrigsministeriets VITUS-pris
Igennem 12 måneder har udvalgte eksportvirksomheder søgt nye jagtmarker i udlandet. Virksomhederne har deltaget i The Trade Councils eliteprogram VITUS, der har resulteret i nye ordrer i millionklassen, tocifrede vækstrater i omsætning og en forøgelse af medarbejdere, både i Danmark og i nyetablerede datterselskaber.

Udenrigsminister Anders Samuelsen vil personligt overrække VITUS-prisen til den største eksportsucces.

De tre nominerede virksomheder til VITUS-prisen 2018 er: Seluxit, Maps People og Blue Line.
Læs mere om virksomhederne og baggrund for nomineringen her.

Forhåndsreserver din stand til E-20

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand

Forhåndreservering af en stand til E-20 er ganske uforpligtende. Efter din reservation vil du blive kontaktet af Odense Congress Center med et konkret tilbud på en stand på E-20.

Kontakt venligst salgskonsulent Susanne Tjørnehøj Jensen

Tlf.: 29 37 45 49  –  E-mail: stj@occ.dk 

hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere information.