Maker-kulturen udfordrer morgendagens elektronikdesign

31-08-2018

Det er ikke længere kun de store industrivirksomheder, der definerer fremtidens elektronikdesigns. Hobby-makere, opstartsvirksomheder og andre disruptive elementer er med til at sætte morgendagens standarder – og det viser konferenceprogrammet for E-18 i Odense Congress Center fra 11. til 13. september.

Det er ikke så mange år siden, at design af elektronikprodukter var forbeholdt de store producenter, som dermed også definerede, hvordan markedet for næste års program af elektronikprodukter skulle se ud. Alt blev udviklet som ”boksløsninger” med kerneapplikationen, en strømforsyning, et bruger-interface og lignende for at gøre produktet appetitligt over for kunderne.

Den tid er dog på mange måder forbi. Begreber som clouden, IoT og anvendelsen af smartphones og tablets som interfaces til elektronikken medfører nogle radikale ændringer i udviklingen af morgendagens elektronikprodukter. Det er en udvikling godt hjulpet på vej af designhuse, EMS-virksomheder, open source-software og ikke mindst den såkaldte maker-kultur – hobbyfolk og opfindere, hvis fysiske produkter bliver til elektronikprodukter, fordi de ofte skal kommunikere med omverdenen via smartphones eller cloud-baserede databaser.

Derfor lukker Odense Congress Center under den kommende E-18 messe 11. – 13. september op for et konferenceprogram, der blandt andet kigger dybere ned i maker-miljøet og, hvordan udviklingen fuldstændigt ændrer elektronikdesigns i fremtidens forbruger-, medico- og industrimiljøer – og mange andre steder.

Boards giver billig udvikling
En af hovedtalerne er David Cuartielles, der er medgrundlægger af Arduino-virksomheden. Arduino er – på linje med konkurrerende virksomheder og produkter som Beaglebone og Raspberry Pi – grundlaget for en enorm udvikling af utallige produkter i kategorien små og prisbillige printboards med embeddede mikrocontrollere eller små processorer.

Typisk kræver boardet kun en investering på små 500 kroner og tilslutning af nogle få sensorer, et Bluetooth-model eller eventuelt en touch-skærm. Og så er man som privatperson faktisk i gang med sin elektronikudvikling – hvad enten det drejer sig om smarte installationer i hjemmet, motorer, pumper eller hvad man som kreativ maker nu måtte have lyst til at realisere i produktform.

I sit indlæg torsdag d. 13. september i Innovationszonen vil David Cuartielles gå i dybden med maker-kulturen og fremhæve eksempler på open source-produkter skabt via Arduino-platformen – fra biler og både til robotter og satellitter.

I Innovationszonen om torsdagen vil også Thomas Flummer fra Hackerspacet Labitat, Anders Western fra Arrow og Christian Ward og Peter Aagaard Kristensen fra Prevas holde indlæg om den maker-kulturen.

I alt har konferenceprogrammet for E-18 mere end 70 foredrag, hvoraf mange løfter sløret for den disruptive fremtid, der tegner udviklingen af de globale elektronikprodukter. Uanset om man kommer fra eller uden for elektronikbranchen, vil disse foredrag kunne give et vitalt indblik i den fremtid, som på kort sigt vil påvirke alle markedets produktionssegmenter.

Tilmeld dig gratis E-18 her.

Forhåndsreserver din stand til E-20

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand

Forhåndreservering af en stand til E-20 er ganske uforpligtende. Efter din reservation vil du blive kontaktet af Odense Congress Center med et konkret tilbud på en stand på E-20.

Kontakt venligst salgskonsulent Susanne Tjørnehøj Jensen

Tlf.: 29 37 45 49  –  E-mail: stj@occ.dk 

hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere information.