Internationale elektronikmesser tegner godt for E-22

25-06-2022

De tyske messer Automatica og Embedded World har været en god smagsprøve på, hvad vi kan forvente til E-22 i Odense Congress Center. Klassiske temaer som IoT, Cloud & Edge og sikkerhed er i fokus som aldrig før, mens nye temaer som bæredygtighed også var på programmet på de tyske messer. Vigtigst er dog, at lysten til at mødes for alvor er tilbage i elektronikbranchen.

I slutningen af juni blev de to store tyske messer Automatica og Embedded World afholdt i henholdsvis München og Nürnberg, hvilket giver en god indikation af, hvad vi kan forvente til den kommende elektronikmesse E-22 på Odense Congress Center.

Fælles for de to messer er, at det er tydeligt at mærke, at elektronikbranchen ikke har været samlet for at idéudvikle, videndele og netværke i flere år på grund af coronasituationen. Dette ses på den store interesse, der har været i forhold til at lægge vejen forbi messerne. På begge messer var oplevelsen også, at der er sket meget i branchen siden sidst.

På Embedded World var det især områder som IoT og Cloud & Edge som havde både udstillernes- og de besøgendes fokus, ligesom security var et væsentligt og højaktuelt fokusområde. Til E-22 er netop sikkerhed at finde på konferenceprogrammet på messens første dag, ligesom der på messens sidste dag vil være konferencespor med Cloud & Edge.

– Jeg hører fra mit netværk, at de to tyske messer viser, at der er meget innovation og nytænkning at komme efter i branchen, hvilket jo tegner godt for E-22. Samtidig kan jeg også forstå, at konferenceprogrammerne tiltrækker besøgende, og på E-22 har vi jo altid haft tradition for et bredt konferenceprogram, siger projektleder for E-22, Michael Helm.

IoT, bæredygtighed og mangel på arbejdskraft
Også på Automatica var det tydeligt, at IoT var et område, der fyldte meget for både besøgende og udstillere. Men også nye områder var i fokus på messen i München.

– Vi havde folk fra Odense Congress Center i München, og jeg hører fra dem, at der er kommet et stort fokus på bæredygtighed i produktionen. På mange stande blev der skiltet efter kvalificeret arbejdskraft, hvilket vi ikke tidligere har set på samme måde, siger Michael Helm.

Og netop bæredygtighed er også at finde på konferenceprogrammet for E-22, hvor keynote speaker Christian Arnstedt på messens anden dag vil sætte fokus på, hvordan bundlinje og bæredygtighed går hånd i hånd.

For Michael Helm er tilmeldingerne fra de to messer særdeles positive, da det tegner til, at Odense Congress Center igen kan danne rammerne om en elektronikmesse, hvor der er gode muligheder for at netværke og møde branchen på kryds og tværs. Noget, der ikke har været muligt siden messen i 2018.

– Jeg hæfter mig mest ved, at der har været mange besøgende, hvilket også styrker mig i troen på, at der er en lyst til at mødes i branchen, og det må også gøre sig gældende for den danske elektronikbranche. Derfor er mine forventninger til E-22 høje, siger Michael Helm.

Book din stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand