Søren Johansen

Trends i anvendelse af robotter til produktion og test i elektronikindustrien
v. Søren Johansen, faglig leder
Teknologisk Institut

Hvordan kan robot-teknologien imødekomme den stigende efterspørgsel på fleksible løsninger, som mange industrier stiller nu og fremover?

Mange brancher oplever at markedet ønsker specialløsninger, kundetilpasninger og services. I elektronikindustrien er box-building en af de services som branchen kan tilbyde sine kunder. Det færdige produkt skal således ikke blot være et print med komponenter, men fuldt et fungerende produkt med konfigureret software, som kan sendes direkte til slut-kunden. For at kunne levere denne service skal produktionen være fleksibel, og hvis man ønsker at automatisere sådan en produktion, kommer man ikke uden om 80/20 regler, avanceret sensorteknologi og kollaborative robotter.

Biografi
Søren Peter Johansen er født og opvokset på en gård i tresserne. Fra barnsben lærte han alt om innovative metoder, dvs. at fikse og optimere landbrugsmaskiner med forhåndenværende værktøjer og ståltråd. At lege med LEGO var ligeledes god læring, når han senere skulle stakke halmballer i høje stabile læs. Efter skoletid lærte han at reparere fjernsynsapparater v.h.a. simple test af radiorør, kondensatorer og effektmodstande. Den tekniske nysgerrighed ledte ham i sidste ende til det lokale universitet, hvor han tog en kandidatgrad i Datalogi og Fysik.

Efter et par år i en forskerstilling på SDU begyndte Søren Peter i midten af 90’erne at bygge løsninger til elektronikindustrien, bl.a. Danfoss, Grundfos, Flextronics, Ericsson, Enermet samt IBM i USA. I starten som programmør – siden som udviklingschef og medstifter i start-up virksomheder.

Siden 2010 har han været ansat som faglig leder på Teknologisk Institut, robotteknologi i Odense – midt i det største økosystem for robotudvikling i Nordeuropa. Med sine mange besøg hos virksomheder samt deltagelse i mange udviklings- og innovationsprojekter på Europæisk plan, har han en god fornemmelse for overlappet mellem virksomhedernes behov og de teknologiske muligheder.

I sin fritid slapper han af på sin landejendom sammen med sin hustru, hvor de sammen servicerer børn og børnebørn. Endelig kan man finde ham i den nærliggende skov med en motorsav eller halvnøgen i et hul i isen i den lokale sø om vinteren.

Onsdag d. 12. september kl. 10.00 i Produktion i Danmark-området i hal A

Book your stand

Book Your Stand

Company information

Contact

Exhibition Stand