E-22 er i gang

30-08-2022

Danmarks største elektronikmesse, E-22, blev skudt i gang her til morgen med et vigtigt budskab og et lige så vigtigt opråb fra DI Digitals branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg.

Der skal endnu mere fokus på vigtigheden af elektronikproduktion i Danmark.

Sådan det lød det på talerstolen fra DI Digitals branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, da hun kl. 9.15 åbnede dette års udgave af Danmarks største elektronikmesse, E-22, i Odense Congress Center.

”Halvledere og elektronik er selve forudsætningen for digitalisering. Og derfor har flere og flere fået øjnene op for vores branche,” som Rikke Hougaard Zeberg udtrykte det fra scenen.

Øget fokus på at producere lokalt
Ifølge DI’s branchedirektør har efterdønningerne af coronapandemien og den aktuelle forsyningskrise betydet et øget fokus på vigtigheden af at kunne producere lokalt, herunder elektronikkomponenter.

Derfor er både USA og EU på vej med initiativer, der skal øge produktionen af mikrochips i henholdsvis USA og Europa for at reducere afhængigheden af leverancer fra andre steder i verden. Og i den forbindelse opfordrede Rikke Hougaard Zeberg da også de danske elektronikvirksomheder til at byde ind med forslag og ideer til, hvordan disse planer kan føres ud i livet.

Samtidig adresserede hun behovet for at automatisere de danske elektronikproduktioner yderligere, så virksomhederne forbliver konkurrencedygtige.

Hvordan kan vi løse den grønne omstilling?
Ud over de aktuelle forsynings- og energikriser påvirkes elektronikindustrien naturligvis også af den grønne omstilling og behovet for løsninger, der kan reducere klodens CO2-udledninger.

I den forbindelse kom Rikke Hougaard Zeberg med en opfordring til de danske virksomheder i branchen.

”Vi som branche skal komme med svar på, hvordan vi kan løse den grønne omstilling,” sagde hun fra scenen med henvisning til, at eksempelvis smarte Internet of Things-løsninger kan reducere energiforbruget væsentligt i både husholdninger og i industrien.

Mød over 100 udstillere
E-22 samler i de kommende tre dage hele elektronikindustrien i Odense med over 100 udstillere, to temaområder og et bredt konferenceprogram.

Det er gratis at besøge messen, og du kan registrere dig her.

Book din stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand