Nikolaj Sonne

AI – en kunstig intelligens steppebrand
v. Nikolaj Sonne, DR-vært

Kom og få en lyn-kort introduktion til Ai og se eksempler fra det, der allerede er dagligdag (droner, selvkørende biler, oversættelse, taleforståelse og talesyntese). Derudover så viser DR-vært og tænkehat Nikolaj Sonne, hvor teknologien (måske) er på vej hen og (skræk-) eksempler på, hvorfor vi skal holde øje med den – allerede i går.

De lærenemme maskiner er godt i gang med at finde ud i alverdens hjørner og afkroge, og vi er alle – vidende som uvidende – med til at træne maskinerne. Det bliver stadig sværere at skelne mellem syntetisk og virkelig virkelighed, og selvom mange maskiner nærmest er bedre end os selv, så kan de ”kloge” maskiner stadig snydes – og vi har ikke indsigt i rationalerne. Fint, hvis det er en billedsøgning, som rammer skævt – men hvad nu hvis, det er en læge- eller dommer-bot, der tager fejl? Mød også dommedagsmaskinen; en selvforbedrende maskine, der er klogere end alle mennesker – hold fast og kryds fingre for, at etikken er på plads.

Biografi
Nikolaj Sonne er en af Danmarks førende IT-eksperter med skarpe holdninger og kommentarer til teknologi, trends og udvikling. ”Nikolaj Sonne er et forbillede ved sin evne til at kombinere høj faglighed med bred appel. Ved sin personlige og originale måde at kommunikere på, formår han at smitte os med sin begejstring og nysgerrighed for den teknologiske verdens fremskridt”. Sådan blev Nikolaj beskrevet, da han i 2011 modtog DR’s sprogpris og, begejstringen og nysgerrigheden er bestemt ikke blevet mindre siden da. Gennem hans arsenal af metaforer, ironi og passion formår Nikolaj på levende og underholdende vis at formidle viden om kunstig intelligens, robotter, blockchain, bitcoins, droner, selvkørende biler, overvågning og meget andet, så alle kan være med – uanset teknologisk indsigt.

Nikolaj Sonne er uddannet journalist og arbejder til daglig på Danmarks Radio, hvor han siden 2009 har været vært på tech-programmet ”So ein Ding”. Tidligere arbejdede Nikolaj som journalist og redaktør på gadgetmagasinet, ”GEAR”, hvor han vandt FDIMs pris ”Bedste Danske WebTV” tilbage i 2008.

Onsdag d. 12. september kl. 13.00 i Innovationszonen

Book din stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand